Saya, Me, I

Saturday, 22 December 2012

Kenduri si "CINTA di MUKA BUKU"



Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum, selamat, pagi selamat, tengah hari, selamat petang & selamat malam kepada semua readers yang still sudi mengunjung ke blog nih..:D. Alhamdulillah still lagi diberi kesempatan untuk menghupdate blog nih untuk kali nih.



Tengok la title post tuh...sal 'kenduri' an?an?an? ..haa, entry kali nih nak cite sal kenduri la..hehe.…

Camne nak start ea..uhmm..cam nih...semalam bersamaan dengan 22hb Disember 2012 berlangsunglah majlis menyambut tetamu dekat rumah kawan muci..:D


Eh2..bukan kawan muci tau yang kawen..abang die punye majlis hehe…jadi..kitorang pon dijemput la untuk menghabiskan nasi minyak kt rumah die..best! ade lauk ayam percik, gulai daging, sayur timun *kot, hentam jek*, ikan kering, sambal belacan, buah tembikai & lastly agar-agar.  Memang BOOM la! Penuh satu pinggan.hehe.. tambah-tambah sekarang musim hujan..perut keje lapa je memanjang…;P..

Abang membe muci tuh namenye Tajul Ariff, isteri die pulak name Suhaila :D. Sweet kan kad die ;)

kitorang bergerak dari rumah dalam pukul 12.15pm.
perjalanan kitorang pergi tuh agak sesak jugak la dengan banjir sini sane...wuhuhu~


Tengok tepi nih!
haa..nih la keadaan dalam kerete waktu kitorang on the way nak ke kenduri...kitorang naik prebet...Rm30 pegi & balik. :)

Driver yang bawak kitorang nih panggilan die 'pakcik awak'
hehe~ unik tak?? kalau korang nak tau..pakcik nih selalu paggil kitorang nih dengan panggilan 'awak'..ehe~ macam mana maw explain eh? uhm?? paham-paham sendiri la..haha..sebab tuh lah lekat name die kitorang panggil pakcik awak.

Die sporting! & senang berurusan..die la antare driver yang slalu bawak kitorang bile nak pegi mane-mane. *Thanks PakCik! Jasamu dikenang uhuks2 >_<*

Hujan lebat..nak masuk kawasan perumahan kawan muci tuh pon air naik. Tapi nak buat macam mane..redah jek..:P


Nih la member muci tuh.  Kecik molek jek die. Comel an! ;)
 Lupe lak nak gitau..tema kenduri tuh warne HIJAUCute jek! :D

Malas nak tulis dah. Tengok pic pulak deh !:D

Bile dah takde arah tuju, Kat dapur la tempat kitorang -_-  :P


Bergambar dulu! :D


Banyak baby kat rumah tuh! geraaam aser! >____<

Bilik pengantin.

Pengantin bergambar bersama sanak saudara!
Haa! lupe lak nak cerite. Kenape muci buh tittle "cinta muka buku"? Menurut kawan muci yang comel tuh, abang die kenal dengan isteri die dekat FB! First dengar terkejut gak. Yela, bukan boleh pecaye sangat FB nih.  Tapi, bile Allah dah tetapkan name diorang sebagai suami isteri, akan jadi jugak suami isteri! :D . Memang padan la dengan lagu najwa latif  "CINTA MUKA BUKU" .

Tengok dorang pon macam sweet jek! sorang orang KELANTAN, sorang lagi orang Sungai Petani. :D. Kuasa Allah! walau jauh sekalipun bila Allah dah tentukan macam tuh, maka jadilah! :D


Kek! x sempat nak rase -_- (ewaah~ sebok lak. :P )

Aik?? xde pon gambar kitorang dengan pengantin? huhu. Ade! tapi disebabkan ade masalah teknikel..pic tuh x leh nak di "UPLOAD" ! huwarrghhh!! >.< Sedih gak nih...tapi x pe lah. Tak penting sangaat pun. :D

Hee~ ape-ape pon. Kami ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU! Moge cinta sampai ke syurga amiin!


pe lg? amin kan la! hehe.. PEACE! 


Assalamualaikum!


Dah abis bace, mintak sangat-sangat click LIKE kat bawah nih!
terime kasih ! :D