Saya, Me, I

Saturday, 22 December 2012

Kenduri si "CINTA di MUKA BUKU"



Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum, selamat, pagi selamat, tengah hari, selamat petang & selamat malam kepada semua readers yang still sudi mengunjung ke blog nih..:D. Alhamdulillah still lagi diberi kesempatan untuk menghupdate blog nih untuk kali nih.



Tengok la title post tuh...sal 'kenduri' an?an?an? ..haa, entry kali nih nak cite sal kenduri la..hehe.…

Camne nak start ea..uhmm..cam nih...semalam bersamaan dengan 22hb Disember 2012 berlangsunglah majlis menyambut tetamu dekat rumah kawan muci..:D


Eh2..bukan kawan muci tau yang kawen..abang die punye majlis hehe…jadi..kitorang pon dijemput la untuk menghabiskan nasi minyak kt rumah die..best! ade lauk ayam percik, gulai daging, sayur timun *kot, hentam jek*, ikan kering, sambal belacan, buah tembikai & lastly agar-agar.  Memang BOOM la! Penuh satu pinggan.hehe.. tambah-tambah sekarang musim hujan..perut keje lapa je memanjang…;P..

Abang membe muci tuh namenye Tajul Ariff, isteri die pulak name Suhaila :D. Sweet kan kad die ;)

kitorang bergerak dari rumah dalam pukul 12.15pm.
perjalanan kitorang pergi tuh agak sesak jugak la dengan banjir sini sane...wuhuhu~


Tengok tepi nih!
haa..nih la keadaan dalam kerete waktu kitorang on the way nak ke kenduri...kitorang naik prebet...Rm30 pegi & balik. :)

Driver yang bawak kitorang nih panggilan die 'pakcik awak'
hehe~ unik tak?? kalau korang nak tau..pakcik nih selalu paggil kitorang nih dengan panggilan 'awak'..ehe~ macam mana maw explain eh? uhm?? paham-paham sendiri la..haha..sebab tuh lah lekat name die kitorang panggil pakcik awak.

Die sporting! & senang berurusan..die la antare driver yang slalu bawak kitorang bile nak pegi mane-mane. *Thanks PakCik! Jasamu dikenang uhuks2 >_<*

Hujan lebat..nak masuk kawasan perumahan kawan muci tuh pon air naik. Tapi nak buat macam mane..redah jek..:P


Nih la member muci tuh.  Kecik molek jek die. Comel an! ;)
 Lupe lak nak gitau..tema kenduri tuh warne HIJAUCute jek! :D

Malas nak tulis dah. Tengok pic pulak deh !:D

Bile dah takde arah tuju, Kat dapur la tempat kitorang -_-  :P


Bergambar dulu! :D


Banyak baby kat rumah tuh! geraaam aser! >____<

Bilik pengantin.

Pengantin bergambar bersama sanak saudara!
Haa! lupe lak nak cerite. Kenape muci buh tittle "cinta muka buku"? Menurut kawan muci yang comel tuh, abang die kenal dengan isteri die dekat FB! First dengar terkejut gak. Yela, bukan boleh pecaye sangat FB nih.  Tapi, bile Allah dah tetapkan name diorang sebagai suami isteri, akan jadi jugak suami isteri! :D . Memang padan la dengan lagu najwa latif  "CINTA MUKA BUKU" .

Tengok dorang pon macam sweet jek! sorang orang KELANTAN, sorang lagi orang Sungai Petani. :D. Kuasa Allah! walau jauh sekalipun bila Allah dah tentukan macam tuh, maka jadilah! :D


Kek! x sempat nak rase -_- (ewaah~ sebok lak. :P )

Aik?? xde pon gambar kitorang dengan pengantin? huhu. Ade! tapi disebabkan ade masalah teknikel..pic tuh x leh nak di "UPLOAD" ! huwarrghhh!! >.< Sedih gak nih...tapi x pe lah. Tak penting sangaat pun. :D

Hee~ ape-ape pon. Kami ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU! Moge cinta sampai ke syurga amiin!


pe lg? amin kan la! hehe.. PEACE! 


Assalamualaikum!


Dah abis bace, mintak sangat-sangat click LIKE kat bawah nih!
terime kasih ! :D




Thursday, 6 December 2012

dari 'Stranger' kepada 'Sahabat' ??

. . .  ehem3. . . ( betul-betulkan cemin mate..tarik napas dalam-dalam..hembus pelan-pelan.. -_- ) lets start our reading with......


Assalamualaikum! :D

Selamat pagi ! selamat tengah hari! selamat petang & selamat malam kepada semua readers yang sudi mengunjung ke blog nih!..  :D welcome!! for the new readers & welcome back again pada pengunjung yang sudi lagi mengunjung ke blog nih! >_<
thanks cz bagi sokongan!


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani.  Alhamdulillah, mushi masih lagi berkesempatan dengan izinNya meng'update' blog nih pada hari ni.  ehem3.  Sebenarnya, mushi update nih pon sebab ade permintaan dari seseorang..-_-. hehe. Nak taw sape??? haa..sabaq2! nak cite la nih.. ;)

umm..sebelum tuh..meh nak tanye sket..korang penah tak kenal seseorang tapi pada hakikatnnya tak penah pon ketahui kewujudan die kat dunia nih?(hiperbola tak ayat? >_< hi2)..:P OK! kalau penah boleh la share cite korang kat ruangan 'comment' tuh! tak pe..jangan segan silu..tulis je! insyaa Allah akan dibace n direply..;)

             Haa! mushi tanye tuh sebab mushi penah la kenal 'seseorang' nih yang pada hakikatnya tak penah kenal pon die sebelum nih n tak penah tahu pon kewujudan die nih. Pecaye tak? kitorang baru jek kenal tak sampai pon setahun.. dalam 7 bulan je..dah macam adik n kakak! ;)

hee~ actually die baru form 4 for this year!

 -------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


---------------------------------------------------------------

Macam nih la permulaan kitorang kenal! 'Conversation started May 30' simpan lagi.  Sebenarnye ade je lagi comments dari die...tapi...x larat la nk screen capture banyak2 -_-...(carik n tengok sendiri la yepp!) hee~

"baru je kenal, terus bagi num fon n terus rapat..tak bahaye ker??"
aip3! jangan pikir yang bukan-bukan okeh. (tak baek) ;)

meh nak cite...

               Bagi kite yang baru kenal nih first, jangan la pecaye bulat-bulat seseorang tuh! Second, cek dulu latar belakang die..n sape die nih sebenarnnye..kalau 'stranger' tuh menimbulkan keraguan kite, better x payah nak kasik num fon or ape2 info yang peribadi pada die..tak kesah la pompuan or lelaki!  zaman IT sekarang nih..macam-macam kemungkinan boleh berlaku. Jadi beware!

Itu langkah-langkah yang mushi ambil sebelum nak kasik die nih number fon n bile ade orang nak bkawan rapat dengan mushi..:)

Die nih sebenarnnye junior kawan mushi kt kolej nih. Kirenye kawan muci nih tahu la sikit sebanyak latar belakang budak nih..n cite pada mushi..lam erti kata yang mudah, 'kire dak nih boleh dipercayailah' .  Nak kate dorang nih rapat..ntah la..he3..itu pegi tanye dorang sendiri..:P

ok. Sambung lagi...

           Dak kecik nih jugak  belajar kat Sekolah Menengah Kampung Laut, Terengganu. Die nih gila2, sweet, funny, periang, garang, n kadang-kadang menakotkan..he3..:P tapi itu kalau ade orang kacau die la..(kalah godzilla lagi..-_-.he2.jangan marah..) :P

Kalau mushi ade masalah..die la jadi pendengar setia..walaupon x dengar pon..tulis mesej jek.hee~..kalau die ade masalah pulak, die senang nak share nan mushi! kire saling bertukar-tukar cerite la..kalau korang nak kenal die pegi la add FB die..hehe..promot lak! itu pon kalau die terime la..kalau tak..harap maap..:P

Kitorang tak penah berjumpa n tak pernah call..haha..(pelik x??)..just chat kt FB, twitter n fon..tapi boleh rapat gile! itu la yang dinamekan jodoh! haha..bukan jodoh nak kawen tuh..tapi jodoh dalam berkawan...(ade ker??ntah..hentam jek..:P).  Tapi itu semua susunan dari Yang Pencipta..Dia lah yang kenalkan mushi dengan dak kecik nih. Dia jugalah yang mewujudkan ukhwah antara kami..alhamdulillah..thanks Ya Rabb!!


Ini la diee! sweet ta?sweet ta?? he3..Sori ye dak kecik..kidnapped pic sket..:P makan la nasik lemak tuh sampai habis dlu! 
model payung plus sliper jepun! he3! PEACE!


p/s pada dak kecik : thanks cz jadi kawan saye..huk3..moge ukhwah kita berkekalan hingga ke akhirnya! amiin! (haa..readers ape lg..amin kan la! he3. maseeh! :P)

boleh click link nih kalaw nk taw tips2 nk jadi friendly dengan orang yang baru kite kenal..;) http://www.strangerstofriends.com/2012/08/reminders/

seperti biase..please hit LIKE! kalau dah bace..
itupn tande sokongan korang pada mushi jgk aw! ho3. maseeh!!! >__________<



Tuesday, 4 December 2012

Hamba kepada siapa??

Assalamualaikum!!

selamat pagi! selamat tengah hari! selamat petang! & selamat malam pade semua readers yang sudi mengunjung ke blog  ni!! :D

 *tarik napas pelan2..hembus*. Alhamdulillah segala puji bagi Allah kerana masih lagi mengidupkan kita sehingga ke ke harini. haa! tengok! bagitu sayangnye Allah pada kita..macam-macam nikmat dah Allah bagi..tapi masih lagi susah ntok diri nih na menunjukkan rasa bersyukurnya pada Allah..ish3..istighfar2.. *huhu...utk diri ini jugak.T_T*

Entry pada kali nih, muci nak kongsi sikit waktu zaman kocik2 muci dulu. haa! korang pon mesti ade zaman bersejarah & zaman kegemilangan korang dulu jugak..an? an? an? :D.. 

zaman kanak-kanak dulu..macam-macam ragam ade !..bile kite dah besar2 nih..bile dipikir2 kan balik..mesti ade rase nak gelak..tol tak? rase nak nages pon ade..& rase menyesal pon ade..he3.. biasela..baru nak belajar la katekan..;)

uhmm..paling muci ingat sampaila sekarang nih pesan abah muci.  hu3..nak taw tak pesan ape?? hek3...macam nih.....

dulu..waktu zaman kanak-kanak dulu, abah muci ni garang+tegas.  ho3..takot taw! *tuh la sape suh nakal..-_- * muci n abang2 n kakak2 suke la tengok TV. sampai la masuk waktu solat..hurmm..bile azan kene la hormat..jadi sound TV tuh akan dikecilkan x pun akan di'MUTE' kan..tapi, masing-masing still lagi tak berganjak. Mate nih tepat je mengadap skrin TV tuh.. 

Sampai la abah habis solat. then, abah cakap. "dah solat belum?". Kitorang nih ape lagi..masing2 me'MUTE'kn diri la dah tau tak solat lagi..nak jawab takot abah marah+rotan. *wuhu~ garang aw abah kite*..tapi semua still lagi tak berganjak walaupon dah cuak dah.. Abah pon amek remote,off TV n sambung cakap lagi , "nak jadi hamba Allah ke?nak jadi hamba TV?" wuhuu~ pe lagi..baru la semua pakat-pakat lari masuk lam toilet amek wuduk! :P..



copy n paste from http://www.kozumiro.blogspot.com/  (mintak izin yep..:P)

haa! kat sini muci nak highlight kan..kite nih nak jadi hamba Allah ataupun hamba kepada makhluk Allah?? waktu kecik2 dulu..memang kalau buat sesuatu tuh takot sangat abah marah. Tapi sekarang barulah dapat tangkap ape sebenarnye yang cube abah sampaikan.  

Kadang-kadang tuh FB, TV, Youtube, movie korea+hindustan+melayu+omputeh lagi diutamakan dari SOLAT!..seolah-olah bende-bende tuh pulak tuhan kite..nak hujung-hujung waktu baru la nak solat...walaupon solat tuh hanya memakan masa 5 minit je. hu2 (peringatan yang tersangat pada diri yang menulis nih T_T..astaghfirullahalazim!). 

Ingat! solat tuh penting bagi membina diri kita n membina hubungan kite dengan Yang Pencipta! kalau sekali tak solat x sempurna lah hidup kita nih...peringatan pada diri ini n kawan2! jom solat diawal waktu! kite cube elakkan dari melengah2kannye ye! :D 

 >>haa..Baru Allah sayang ! ;) bile Allah sayang insyaa Allah semua perkara Allah akan bantu n dipermudahkan.

thanks for reading! moge kalian sentiasa dirahmatiNya! ;) hit LIKE kt bawah kalau agree dengan post muci kali nih...;)  

Sem Akhir!

~ Surah Al-Asr ~
Bismillahirahmanirrahim...
1) Demi Masa,2) Sesungguhnya SEMUA manusia itu di dalam kerugian,3) KECUALI mereka yang berIMAN, dan beramal soleh 4) Dan berpesan2 pada kebaikan, dan berpesan2 pada kesabaran.
(SodakaLLahul 'azim..)


tip tap! tip tap! cepat jek masa berlalu..sekarang dah hampir 3 tahun dah muci belajar kt kolej nih.  Huhu. tanpa kita sedar masa tuh cepat je nak tinggalkan kita. Rase macam baru je seminggu daftar sebagai freshie tengok-tengok dah jadi senior.  Ish3! (melampau sangat tuh hiperbolanye :P )

Kali ni jugak merupakan semester yang terakhir muci kt cini..hwaa! x lame lagi nak praktikal pastu nak grad dah! wuhu~ tidak ku sangka!

Moga semester kali nih muci dapat la buat yang terbaik. Niat dihati tringin sangat nak dapat 4flat! yela result sebelum2 nih x de la teruk sangat pon.. tapi tak penah lagi sampai ke tahap 4 nih! waduh!

Mohon doa dari readers yang sudi menerjah blog muci nih..arap2 dapat la cita2 muci tuh tercapai..amiin..:D 
maseh uolls! moga kalian sentiasa dirahmatiNya.


p/s : moga masa-masa kita pada masa akan datang sentiasa dipenuhi dengan amal-amal yang bakal membawa kita kesenangan di akhirat nanti. amiin.

ceria di hari pertama pendaftaran sem 6!




Thursday, 14 June 2012

LETS COOPERATE SEMESTER 5!


. Bissmillahirrahmanirrahim .
If you worry about a trouble it becomes double
but when you smile at it, it disappears like a bubble
so, always SMILE at your problem
keep smiling :)

Alhamdulillah, still diberi kesempatan ntok bernafas di dunia nih. J…assalamualaikum y’all ..hu2..actually muci bukan seorang yang pandai bermadah pujangga n menyusun ayat bagai…just kerane minat ingin menulis…walaupon ayat memang dah sah2 tungang terbalik..:P..tp taper …cz ad satu ayat nih muci pena bace kt manga comic (ehee~ I minat comic taw..:P) If there is a will, u will have it…..(tak jmpe la ayat tuh..-_-“..x pasti betol o tak)..hhuhu2…nevermind..

                 Awal-awal nak betolak ke Kelantan…memang banyak betol ujian yg Allah bagi nak uji kesabaran…hwaa! Xtaw nak cakap cam ne dah…rase cam nak nages jek…esok paginye nak balik, petang tuh pegi hantar kakak alek U die...naik kereta la…tp Allah izin..waktu sampai dekat tesco area2 umah sewe kakak…kerete boleh plak tak leh nak start…banyangkanlah dari lepas asar sampai sane…sampai lah pukul 12am lebih nak dekat pukul 1am dah….bler dah naik bas nak bertolak ke Kelantan, muci naik bas dengan member…dok sit sebelah2 lah….naik Transnasional…dah la sempit…ekon tak berfungsi lak uh…6 jam perjalanan (bengang nih Grrrr!!! Thanks! Pas nih takmo nek kaw da!)…nasib baik I nih penyabar orang nye ;P…lam bas tuh pulak ada la sorang hamba Allah nih..kire die dok sit seberang lah dari sit muci n member…law korang kat tempat muci mase tuh…macam nak bagi makan seliper je aser…pk kite nih perempuan kene jage adab je….sebok betol nak tanye itu ini…dah nampak orang tak layan lagi die menggedix nak kacau (sepak kg! marah nih!huh)…

                 Bile dah sampai nak alek umah sewe pulak...kt Kelantan orang panggil prebet sapu….muci n membe naik la prebet tuh…dah la die pakse2 kite naek kete die..patu marah-marah pulak kite bawak banyak barang….(thanks to pakcik jgk! Pas ni x mo nek kete pkcik dah!) ….awal2 die kenekan RM13…pastu die membebel ape ntah…nak naik RM15..muci n member memang dah tak banyak bunyik dah…penat an…buat muke bengang je la mase tuh…bagi jugak la RM15…

                  Huk3….memandangkan awal2 nak masuk sem nih pon dah macam2 yang muci kne lalui…itu sebenanye dugaan kecil yang Allah kasik…law itu pon kite tak boleh nak handle dengan baik..apetah lagi law ujian yang Allah bagi tuh besar…tak pe..kite cube sikit…lame2 insyaAllah yang kecik o besar kite pasti boleh handle..cz “Allah tak kan bagi sesuatu ujian yang berada diluar kemampuan hambaNya”….sabar tuh penting jugak.. cz ia salah satu senjate penting yang terbesar dalam hidup kite nih…cz Allah akan bersama dengan orang2 yang sabar…bile kite sabar..Allah dekat nan kite..bile Allah dekat nan kite..insyaAllah masalah yang kite hadapi tuh mesti senang nak handle..hee~ (tak sker la ayat2 skema nih sebenanye..huk3)….muci arap nan bermulenye sem baru nih muci leh handle masalah2 muci nan senang..tak lagi macam sebelum2 nih….wiii~ so semester 5, lets COOPERATE!
See yaa! keep smiling :D


Wednesday, 2 May 2012

Akibat Tak Dengar Cakap Mak!

Assalamualaikum…

Kali nieyh muci nak kongsi sket tentang kata- kata seorang ibu@mak@mama@mommy and sebagainye lah.. biggrin

Sume orang tau kan kate2 yang keluar dari seorang ibu nieyh satu doa… haaa….meh nak cite pengalaman sket…

Muci dari kecik memang takot law mak Muci cakap perkataan ‘jangan’..which mean, ‘janganlah’..maksudnye…law mak Muci cakap jangan, so jangan la buat….law tak..ade je bende yang tak kene..ehheeh……baru-baru nieyh (the opening of the story :face40:) …something happened to me..nak taw ape?? Haaa….mama Muci selalu pesan kt Muci.. kalau nak tido..take off your glasses ( tp mama Muci cakap melayu la..saje je gimik Bi..ntah betol ntah x ayat aku nieyh..men ikot sedap je…(bese arh ta pandai sgt speaking.. :face53:)..Muci slalu uat tak kesah..kalau bukak je..memang letak tepi je…but in the same place where I sleep ..:face12: terukkan…Mama Muci slalu tegur…n sampailah satu mase…when I opened my eyes…whaaa….spek ku dah patah tangkai sebelah …hwaaa :face41:…tak leyh idup cam nieyh…x kan nak pakai lens setiap mase kot :131:…nak buat baru makan mase plak…nasib baik patah tak teruk…so bubuh gam je la :face36: …..but as a result, memang tak boleh lipat la…tak pe lah..wink


So, pengajarannye kat sini, dengar cakap mak tau…jangan tak dengar..kalau mak nasihat tuh amek pengajaran..mak bukan saje2 nak membebel..tp banyak makne tuh taw…nieyh baru sikit yg Muci dapat….doa seorng ibu tuh sentiase Allah dengar...mujarab tuh…biggrin…jd jangan melawan coz ape yang keluar dari mulut seorrang ibu nieyh doa…jd macam Muci la..kan dah kene…korang jangan jd macam Muci taw…salam…:95:


nieyh la spek Muci yang patah tu...tp waktu nieyh masih elok lg..:face39:



Saturday, 28 April 2012

Ada Gaya Cikgu!

Assalamulaikum..
Eppy evening guys :94:...memandangkan sejak kebelakangan ni agak rajin nak update blog jd entry kali nieyh Muci nak cite sket pengalaman Muci jadi cikgu!!

Actually, bukan jadi cikgu betol pon...sebenanye Muci pegi teman kaka sepupu kat skool (SK Seri Bidor ) tmpat die mengajar sebelum die bertukar ke skool baru...:face5:..disebabkan ape die kne tukar 2......(muci malas nak cite :face34:)..eheh..

Niat teman sepupu pegi skool die tuh sebab nak tolong2 la ape yang patut...kot la kne angkat2 barang ke...kemas2 ke...tak de la die sorang2 buat keje....(baik ta?? :face44: ) uhmm....tp disalah erti pulak oleh dak2 kt skool 2...alaa comel :face50:....siap, bg salam pulak 2..ala macam bg salam kt cikgu2 waktu skolah dulu " Assalamualaikum cikgu".....paling terkejutnye dak darjah satu India bg salam..penuh 'assalamualaikum'..hwaa...ttaw nak jawab ape :19:...dah la halus jek suare die..hik3....senyum je la kat die.....:face40:

Ops lupe lak nak g taw..Muci pegi teman kaka sepupu tu due hari je..24 & 25 April...baru 2 hari je melawat skolah tu..dah dapat gelaran cikgu....law seminggu agaknye disuruhnye mngajar dak2 uh...:face12: ..

Hari kedua Muci pegi ke skolah tu, time nak balik..Muci n kaka sepupu Muci pegi naik pejabat kat tingkat atas cz kaka sepupu nak jmpe ngan kerani skool 2..then, datang sorang nieyh..myb kerani skool tu jugak kot..die cerite la anak die cakap kat die yang anak die takmo nakal2 dalam kelas takot nanti cikgu baru tak nak mngajar kelas die :face50:..alaaaa...cian nyeee......dak comel 2 name Danish, darjah 3...

Tetibe aser berkobar2 pulak nak jadi cikgu...eheh, tapi try mntak kat tadika area2 cni...sume nye kate penuh....hurmm...nak buat cmne takde rezeki....:face41:..tp takpe la...ad jodoh ngan kerje 2..jadi jugak nanti...biggrin


:95: nie lah dak2 kelas 2 Gemilang, kelas my kakak sepupu mngajar


Friday, 27 April 2012

Step Untuk Menambah 'Tulisan' or 'Font' dalam komputer!

Assalamualaikum...hee~ lame sangat3 tak meng'update' blog nieyh...bler dok kat umah dah bosan sangat, tetibe aser nak menulis lak...(dah tader keje namenye -_-) ...tp tak kesah lah...

mesti korang dah bosan ngan tulisan or 'FONT' yang ade lam lettop korang an??nieyh ade step2 nye law korang nak tambah 'font' yang baru lam lettop or PC korang.

>> Tapi ini step2 bagi sesiape yang guna window selain window XP..but, mungkin same je step2 nye...try la..:)...ssape yang x guna IDM (Internet Download Manager) leyh tanye aku law ade masalah pape...:)

STEP 1



.:: korang layari lam web http://fonts.simplythebest.net/ ...nanti die akan keluar macam yang kt atas niih.


STEP 2



.::Pastu korang boleh plih yang mane yang korang nak....sebagai contoh aku click kt yang dah dibulatkan tuh...
STEP 3




.:: bile korang dah pilih salah satu yang dalam list tuh...akan kuar banyak2 mcam nie....then pilih la...sebagai contoh...ak pilih yang dalam bulatan tu...jgn lupe click taw... :)



STEP 4


.:: ble dah click..akan kuar macam nieyh...then korang click kat 'download' mcm yang dah aku bulatkan 2..


STEP 5


.::Step yang seterusnya...click lah macam yang aku bulatkan tu... :)


STEP 6


.::bagi sesiape yang guna IDM (Internet Download Manager) akan kua macam niey...so, korang click la dekat start download..selalunye tak makan mase lame pon...sekejap je...:)


STEP 7


.::Bile dah siap download..korang bukak la window IDM tu...patu right click kat yang dah dibulatkan tuh...& choose 'open file'


STEP 8


.:: Then, die akan keluar maacam nieyh...double click kt yang ak bulatkan 2...disebabkan dah banyak sangat yang ak download...jd keluar la banyak2 macam nieyh...korang jgn plik lak law korang punyer keluar satu je...:D


STEP 9


.::Step yang seterusnya..ble dah click macam yang dijelaskan dalam STEP 8, akan keluarla satu window macam nie...:) ..
1 ) mule-mule click skali macam yang dijelaskan dalam pic di atas
2) then, click 'EXTRACT TO'


STEP 10


.::then, akan kua macam nieyh..pilih la mane-mane tempat yg korang nak sebagai tempat utk simpan ble dah di extract nanti...then, click 'OK'


STEP 11

.::then, bukak la tempat kt mne korang pilih untuk simpan bnde nieyh tadi....open and copy...ni salah satu contoh step2 je... :P


STEP 12


.::kemudian, open 'local disk : C '..n click kt Windows


STEP 13


.:: patu click kt yg dye tulis 'FONT'


STEP 14



.:: ble dah click..paste kn kt cini..:) ..SIAP!!!

korang bleh la test kt Microsoft Words korang... :D