Saya, Me, I

Saturday, 28 April 2012

Ada Gaya Cikgu!

Assalamulaikum..
Eppy evening guys :94:...memandangkan sejak kebelakangan ni agak rajin nak update blog jd entry kali nieyh Muci nak cite sket pengalaman Muci jadi cikgu!!

Actually, bukan jadi cikgu betol pon...sebenanye Muci pegi teman kaka sepupu kat skool (SK Seri Bidor ) tmpat die mengajar sebelum die bertukar ke skool baru...:face5:..disebabkan ape die kne tukar 2......(muci malas nak cite :face34:)..eheh..

Niat teman sepupu pegi skool die tuh sebab nak tolong2 la ape yang patut...kot la kne angkat2 barang ke...kemas2 ke...tak de la die sorang2 buat keje....(baik ta?? :face44: ) uhmm....tp disalah erti pulak oleh dak2 kt skool 2...alaa comel :face50:....siap, bg salam pulak 2..ala macam bg salam kt cikgu2 waktu skolah dulu " Assalamualaikum cikgu".....paling terkejutnye dak darjah satu India bg salam..penuh 'assalamualaikum'..hwaa...ttaw nak jawab ape :19:...dah la halus jek suare die..hik3....senyum je la kat die.....:face40:

Ops lupe lak nak g taw..Muci pegi teman kaka sepupu tu due hari je..24 & 25 April...baru 2 hari je melawat skolah tu..dah dapat gelaran cikgu....law seminggu agaknye disuruhnye mngajar dak2 uh...:face12: ..

Hari kedua Muci pegi ke skolah tu, time nak balik..Muci n kaka sepupu Muci pegi naik pejabat kat tingkat atas cz kaka sepupu nak jmpe ngan kerani skool 2..then, datang sorang nieyh..myb kerani skool tu jugak kot..die cerite la anak die cakap kat die yang anak die takmo nakal2 dalam kelas takot nanti cikgu baru tak nak mngajar kelas die :face50:..alaaaa...cian nyeee......dak comel 2 name Danish, darjah 3...

Tetibe aser berkobar2 pulak nak jadi cikgu...eheh, tapi try mntak kat tadika area2 cni...sume nye kate penuh....hurmm...nak buat cmne takde rezeki....:face41:..tp takpe la...ad jodoh ngan kerje 2..jadi jugak nanti...biggrin


:95: nie lah dak2 kelas 2 Gemilang, kelas my kakak sepupu mngajar


No comments:

Post a Comment

Assalamuaalaikum..!!
Dah penat bace..please tggalkan comment k..
maseeh!!