Saya, Me, I

Wednesday, 2 May 2012

Akibat Tak Dengar Cakap Mak!

Assalamualaikum…

Kali nieyh muci nak kongsi sket tentang kata- kata seorang ibu@mak@mama@mommy and sebagainye lah.. biggrin

Sume orang tau kan kate2 yang keluar dari seorang ibu nieyh satu doa… haaa….meh nak cite pengalaman sket…

Muci dari kecik memang takot law mak Muci cakap perkataan ‘jangan’..which mean, ‘janganlah’..maksudnye…law mak Muci cakap jangan, so jangan la buat….law tak..ade je bende yang tak kene..ehheeh……baru-baru nieyh (the opening of the story :face40:) …something happened to me..nak taw ape?? Haaa….mama Muci selalu pesan kt Muci.. kalau nak tido..take off your glasses ( tp mama Muci cakap melayu la..saje je gimik Bi..ntah betol ntah x ayat aku nieyh..men ikot sedap je…(bese arh ta pandai sgt speaking.. :face53:)..Muci slalu uat tak kesah..kalau bukak je..memang letak tepi je…but in the same place where I sleep ..:face12: terukkan…Mama Muci slalu tegur…n sampailah satu mase…when I opened my eyes…whaaa….spek ku dah patah tangkai sebelah …hwaaa :face41:…tak leyh idup cam nieyh…x kan nak pakai lens setiap mase kot :131:…nak buat baru makan mase plak…nasib baik patah tak teruk…so bubuh gam je la :face36: …..but as a result, memang tak boleh lipat la…tak pe lah..wink


So, pengajarannye kat sini, dengar cakap mak tau…jangan tak dengar..kalau mak nasihat tuh amek pengajaran..mak bukan saje2 nak membebel..tp banyak makne tuh taw…nieyh baru sikit yg Muci dapat….doa seorng ibu tuh sentiase Allah dengar...mujarab tuh…biggrin…jd jangan melawan coz ape yang keluar dari mulut seorrang ibu nieyh doa…jd macam Muci la..kan dah kene…korang jangan jd macam Muci taw…salam…:95:


nieyh la spek Muci yang patah tu...tp waktu nieyh masih elok lg..:face39: