Saya, Me, I

Thursday, 14 June 2012

LETS COOPERATE SEMESTER 5!


. Bissmillahirrahmanirrahim .
If you worry about a trouble it becomes double
but when you smile at it, it disappears like a bubble
so, always SMILE at your problem
keep smiling :)

Alhamdulillah, still diberi kesempatan ntok bernafas di dunia nih. J…assalamualaikum y’all ..hu2..actually muci bukan seorang yang pandai bermadah pujangga n menyusun ayat bagai…just kerane minat ingin menulis…walaupon ayat memang dah sah2 tungang terbalik..:P..tp taper …cz ad satu ayat nih muci pena bace kt manga comic (ehee~ I minat comic taw..:P) If there is a will, u will have it…..(tak jmpe la ayat tuh..-_-“..x pasti betol o tak)..hhuhu2…nevermind..

                 Awal-awal nak betolak ke Kelantan…memang banyak betol ujian yg Allah bagi nak uji kesabaran…hwaa! Xtaw nak cakap cam ne dah…rase cam nak nages jek…esok paginye nak balik, petang tuh pegi hantar kakak alek U die...naik kereta la…tp Allah izin..waktu sampai dekat tesco area2 umah sewe kakak…kerete boleh plak tak leh nak start…banyangkanlah dari lepas asar sampai sane…sampai lah pukul 12am lebih nak dekat pukul 1am dah….bler dah naik bas nak bertolak ke Kelantan, muci naik bas dengan member…dok sit sebelah2 lah….naik Transnasional…dah la sempit…ekon tak berfungsi lak uh…6 jam perjalanan (bengang nih Grrrr!!! Thanks! Pas nih takmo nek kaw da!)…nasib baik I nih penyabar orang nye ;P…lam bas tuh pulak ada la sorang hamba Allah nih..kire die dok sit seberang lah dari sit muci n member…law korang kat tempat muci mase tuh…macam nak bagi makan seliper je aser…pk kite nih perempuan kene jage adab je….sebok betol nak tanye itu ini…dah nampak orang tak layan lagi die menggedix nak kacau (sepak kg! marah nih!huh)…

                 Bile dah sampai nak alek umah sewe pulak...kt Kelantan orang panggil prebet sapu….muci n membe naik la prebet tuh…dah la die pakse2 kite naek kete die..patu marah-marah pulak kite bawak banyak barang….(thanks to pakcik jgk! Pas ni x mo nek kete pkcik dah!) ….awal2 die kenekan RM13…pastu die membebel ape ntah…nak naik RM15..muci n member memang dah tak banyak bunyik dah…penat an…buat muke bengang je la mase tuh…bagi jugak la RM15…

                  Huk3….memandangkan awal2 nak masuk sem nih pon dah macam2 yang muci kne lalui…itu sebenanye dugaan kecil yang Allah kasik…law itu pon kite tak boleh nak handle dengan baik..apetah lagi law ujian yang Allah bagi tuh besar…tak pe..kite cube sikit…lame2 insyaAllah yang kecik o besar kite pasti boleh handle..cz “Allah tak kan bagi sesuatu ujian yang berada diluar kemampuan hambaNya”….sabar tuh penting jugak.. cz ia salah satu senjate penting yang terbesar dalam hidup kite nih…cz Allah akan bersama dengan orang2 yang sabar…bile kite sabar..Allah dekat nan kite..bile Allah dekat nan kite..insyaAllah masalah yang kite hadapi tuh mesti senang nak handle..hee~ (tak sker la ayat2 skema nih sebenanye..huk3)….muci arap nan bermulenye sem baru nih muci leh handle masalah2 muci nan senang..tak lagi macam sebelum2 nih….wiii~ so semester 5, lets COOPERATE!
See yaa! keep smiling :D