Saya, Me, I

Thursday, 6 December 2012

dari 'Stranger' kepada 'Sahabat' ??

. . .  ehem3. . . ( betul-betulkan cemin mate..tarik napas dalam-dalam..hembus pelan-pelan.. -_- ) lets start our reading with......


Assalamualaikum! :D

Selamat pagi ! selamat tengah hari! selamat petang & selamat malam kepada semua readers yang sudi mengunjung ke blog nih!..  :D welcome!! for the new readers & welcome back again pada pengunjung yang sudi lagi mengunjung ke blog nih! >_<
thanks cz bagi sokongan!


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani.  Alhamdulillah, mushi masih lagi berkesempatan dengan izinNya meng'update' blog nih pada hari ni.  ehem3.  Sebenarnya, mushi update nih pon sebab ade permintaan dari seseorang..-_-. hehe. Nak taw sape??? haa..sabaq2! nak cite la nih.. ;)

umm..sebelum tuh..meh nak tanye sket..korang penah tak kenal seseorang tapi pada hakikatnnya tak penah pon ketahui kewujudan die kat dunia nih?(hiperbola tak ayat? >_< hi2)..:P OK! kalau penah boleh la share cite korang kat ruangan 'comment' tuh! tak pe..jangan segan silu..tulis je! insyaa Allah akan dibace n direply..;)

             Haa! mushi tanye tuh sebab mushi penah la kenal 'seseorang' nih yang pada hakikatnya tak penah kenal pon die sebelum nih n tak penah tahu pon kewujudan die nih. Pecaye tak? kitorang baru jek kenal tak sampai pon setahun.. dalam 7 bulan je..dah macam adik n kakak! ;)

hee~ actually die baru form 4 for this year!

 -------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


---------------------------------------------------------------

Macam nih la permulaan kitorang kenal! 'Conversation started May 30' simpan lagi.  Sebenarnye ade je lagi comments dari die...tapi...x larat la nk screen capture banyak2 -_-...(carik n tengok sendiri la yepp!) hee~

"baru je kenal, terus bagi num fon n terus rapat..tak bahaye ker??"
aip3! jangan pikir yang bukan-bukan okeh. (tak baek) ;)

meh nak cite...

               Bagi kite yang baru kenal nih first, jangan la pecaye bulat-bulat seseorang tuh! Second, cek dulu latar belakang die..n sape die nih sebenarnnye..kalau 'stranger' tuh menimbulkan keraguan kite, better x payah nak kasik num fon or ape2 info yang peribadi pada die..tak kesah la pompuan or lelaki!  zaman IT sekarang nih..macam-macam kemungkinan boleh berlaku. Jadi beware!

Itu langkah-langkah yang mushi ambil sebelum nak kasik die nih number fon n bile ade orang nak bkawan rapat dengan mushi..:)

Die nih sebenarnnye junior kawan mushi kt kolej nih. Kirenye kawan muci nih tahu la sikit sebanyak latar belakang budak nih..n cite pada mushi..lam erti kata yang mudah, 'kire dak nih boleh dipercayailah' .  Nak kate dorang nih rapat..ntah la..he3..itu pegi tanye dorang sendiri..:P

ok. Sambung lagi...

           Dak kecik nih jugak  belajar kat Sekolah Menengah Kampung Laut, Terengganu. Die nih gila2, sweet, funny, periang, garang, n kadang-kadang menakotkan..he3..:P tapi itu kalau ade orang kacau die la..(kalah godzilla lagi..-_-.he2.jangan marah..) :P

Kalau mushi ade masalah..die la jadi pendengar setia..walaupon x dengar pon..tulis mesej jek.hee~..kalau die ade masalah pulak, die senang nak share nan mushi! kire saling bertukar-tukar cerite la..kalau korang nak kenal die pegi la add FB die..hehe..promot lak! itu pon kalau die terime la..kalau tak..harap maap..:P

Kitorang tak penah berjumpa n tak pernah call..haha..(pelik x??)..just chat kt FB, twitter n fon..tapi boleh rapat gile! itu la yang dinamekan jodoh! haha..bukan jodoh nak kawen tuh..tapi jodoh dalam berkawan...(ade ker??ntah..hentam jek..:P).  Tapi itu semua susunan dari Yang Pencipta..Dia lah yang kenalkan mushi dengan dak kecik nih. Dia jugalah yang mewujudkan ukhwah antara kami..alhamdulillah..thanks Ya Rabb!!


Ini la diee! sweet ta?sweet ta?? he3..Sori ye dak kecik..kidnapped pic sket..:P makan la nasik lemak tuh sampai habis dlu! 
model payung plus sliper jepun! he3! PEACE!


p/s pada dak kecik : thanks cz jadi kawan saye..huk3..moge ukhwah kita berkekalan hingga ke akhirnya! amiin! (haa..readers ape lg..amin kan la! he3. maseeh! :P)

boleh click link nih kalaw nk taw tips2 nk jadi friendly dengan orang yang baru kite kenal..;) http://www.strangerstofriends.com/2012/08/reminders/

seperti biase..please hit LIKE! kalau dah bace..
itupn tande sokongan korang pada mushi jgk aw! ho3. maseeh!!! >__________<



No comments:

Post a Comment

Assalamuaalaikum..!!
Dah penat bace..please tggalkan comment k..
maseeh!!